Galleri

Det sagde publikum"Vi havde i foråret den store fornøjelse at have besøg af Krydsfelt der sammen med Annette Herbst fra Historicum fortalte kaffens historie med forestillingen ”Kaffebordet”. Der var mange gode grin undervejs men ingen undgik at blive rørt da Monica spillede ”Nattergalen” på sin blokfløjte.

Jeg kan kun anbefale at man oplever et arrangement med Monica og Nicolas."

Charlotte Korsgaard, Eventkoordinator - Koldinghus Slot
"I den smukke udførelse af et musikalsk program, der strakte sig fra middelalder til barok, måtte jeg fuldstændig overgive mig til den sprudlende lethed og elegance, der i hele forløbet kendetegnede udførelsen. Tillige var jeg lamslået over, hvor smukt instrumenterne smeltede sammen. Oplevelsen blev levendegjort af musikernes kortfattede og yderst pædagogiske fortælling om såvel instrumenterne som musikken.

Alle deltagere havde lys i øjnene efter oplevelsen, og de følte som jeg, at de havde været i en anden verden og fået en livgivende ny inspiration."


Poul Bajlum, organist ved Skanderup kirke.
"En fremragende og varierende formidling af historien. Jeg fornemmede personligt en rigtig god stemning aftenen igennem, og det var min oplevelse, at publikum gik hjem med mange nye indtryk og informationer rigere. Mange tak for jeres flotte og gennemførte indsats!"


Jens Jørn Fischer,  Østfyns Museer
"De byder på en rejse tilbage til tidligere tiders musik. Det er et møde mellem folkemusik, barok og klassisk musik. Duoen optræder med underspillet humor, der understreges af fortællingerne mellem stykkerne."

Fyens Stiftstidende
"Duoen Krydsfelt som består af Monica Schmidt Andersen og Nicolas Koch-Simms, var hovedpersonerne i det spektakulære arrangement, hvor de iklædt 1500-tallets fornemste dragter med musik, fortællinger, fremlagte effekter og såkar et historisk taffel fangede flere end 100 fremmødtes fulde opmærksomhed."

Assens Folkeblad
"Parret gav en smuk koncert, og demonstrerede den store harmoniske forening med sammensætning af de to instrumenter, hvor der foruden et elegant samspil også blev givet solonumre af begge musikere. Duoen bevægede sig behændigt mellem folkemusik, musik fra Spanien og Italien til barok og renæssancemusik, og den næsten klassiske musik, der gav associationer til det franske hof med kæde- og kredsdanse. De to unge musikere har således et velvalgt repertoire, da de forstår at blande tonerne fra forskellige perioder i et musikalsk krydstelt, hvor de lykkes  at få det bedste frem i flere genrer."

Musikmagazinet Rootszonee
"Fantastisk koncert, dejlig musik og nogle skønne historier. Har i lagt mærke til hvor let det hele virker? De sætter sig ned og spiller - og det kommer af sig selv, og det er tegn på at det her der er stor kunst. Der ligger et kæmpe arbejde bag den lethed og elegance hvormed i spiller - Det er kunsten! Tusind tak."

Julia Tabakova - Organist ved Maugstrup Kirke
"Duoen krydsfelt skabte i Habitats lokale en intim og rolig stemning, hvor man havde fuld tillid til musikernes formåen. Blokfløjte og drejelire er ikke en kombination, som man hører hver dag, og både de forskellige genrer og instrumenterne komplementerede hinanden godt. Man kom på Europasrejse og tidsrejse på en gang, med et lille udsnit af folkemusik og klassisk musik. De små fortællinger om musikkens oprindelse og oprindelige funktion, gav en indgang til musikernes univers dengang og nu."

Habitat Kunstnerfællesskab - Odense
"Det blev en storartet oplevelse og en gennemgang af vores fælles europæiske musikskat i et fremragende koncert koncept med kombination af fortælling og musik. Fortolkningen af nogle kendte og ikke så kendte musikkompositioner på drejelire og blokfløjte gav mig en stor musikalsk oplevelse. Jeg ønsker for denne unge duo, at de med deres musik og fortælling, også må finde vej ind i folks hjerter udenfor Danmarks grænser og naturligvis i lige så høj grad må finde genklang overalt i by og på land i Danmark!"


Lene Fabricius Brietzke - Ulfborg